BILANS ŽRTAVA EKSPLOZIJE U ABU DABIJU: Tri osobe ubijene, najmanje šest ranjenih (FOTO)

Tanjug

17. 01. 2022. u 12:19

TRI osobe su stradale, a šestoro je ranjeno u eksploziji cisterni za gorivo u Abu Dabiju, javlja državna novinska agencija Ujedinjenih Arapskih Emirata.

БИЛАНС ЖРТАВА ЕКСПЛОЗИЈЕ У АБУ ДАБИЈУ: Три особе убијене, најмање шест рањених (ФОТО)

Foto: Printskrin/ @ImAdiYogi

Kako prenosi agencija Rojters, jedan Pakistanac i dvoje Indijaca ubijeni su u eksploziji cisterne.

Šest ranjenih osoba ima lake i srednje povrede, navodi se u izveštaju državne novinske agencije koja se poziva na saopštenje policije Abu Dabija.

Jemenski pobunjenici Huti, predvođeni koalicijom Saudijske Arabije, saopštili su ranije danas da su izvršili napad na UAE, a nakon što su vlasti u toj zalivskoj državi prijavile dva požara u prestonici Abu Dabiju koje su verovatno izazvale bespilotne letelice.

Kako prenosi agencija Rojters, policija Abu Dabija navela je u saopštenju da su tri kamiona cisterne eksplodirala u industrijskoj oblasti u blizini skladišta naftne kompanije "ADNOC", kao i da je izbio požar na gradilištu na Međunarodnom aerodromu u Abu Dabiju.

Vojni portparol pokreta Huta rekao je da je grupa pokrenula vojnu operaciju protiv UAE, kao i da će u narednim satima objaviti saopštenje, ne navodeći više detalja.

- Prva istraga je na oba mesta incidenta pronašla delove malog aviona koji bi mogao da bude dron koji je mogao da izazove eksploziju i požar - navodi se u saopštenju policije za agenciju VAM.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

STOTINE MILIJARDI EVRA ZA SMRZAVANJE: Plan Brisela za oslobađanje zavisnosti od Rusije