RUSKI FSB UHAPSIO OZLOGLAŠENE HAKERE: POGLEDAJTE - Ovako je "pala" grupa Revil koja je zaradila stotine miliona dila od ucena (VIDEO)

Novosti online

14. 01. 2022. u 19:39

RUSKA obaveštajna služba FSB, saopštila je da je uhapsila članove REvil, jedne od najrazornijih svetskih bandi hakera.

РУСКИ ФСБ УХАПСИО ОЗЛОГЛАШЕНЕ ХАКЕРЕ: ПОГЛЕДАЈТЕ - Овако је пала група Ревил која је зарадила стотине милиона дила од уцена (ВИДЕО)

Foto: FSB RF

U izvještaju se navodi da je FSB priveo članove hakerske grupe i da je protiv njih podignuta optužnica. Iz FSB ističu da je hakerska grupa "prestala da postoji" i da su SAD obaveštene o postupcima koje je preduzela Rusija.

REvil je jedna od najozloglašenijih rensomver (ucenjivački softver) bandi hakera koje su zaradile bogatstvo hakovanjem stranih organizacija. Među njegovim žrtvama su bili JBS, najveći svetski dobavljač govedine, i softverska kompanija Kaseya, što im je omogućilo pristup do hiljade žrtava.

Američko ministarstvo finansija saopštilo je u novembru da je grupa primila više od 200 miliona dolara na ime iznude.

Dok su SAD bile otvoreno skeptične prema ozbiljnosti Rusije u borbi protiv ransomvarea kao globalnog problema, izostavljajući je na onlajn samitu 30 zemalja o ovoj temi, takođe su se više puta direktno sastajale sa predstavnicima Kremlja kako bi ih pokušale ubediti da preduzmu mere protiv sajber kriminalaca unutar Rusije, prenosi NBC News.

U svom saopštenju, FSB je naveo da je njegova istraga podstaknuta "žalbom nadležnih američkih vlasti".

(Kurir.rs)

BONUS VIDEO - RUSI PODIGLI DVA BORBENA AVIONA ZBOG AMERIKANACA Snimak objavilo rusko Ministarstvo odbrane

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)