SVAKI ČETVRTI OSTAO BEZ POSLA: Korona sasekla zaposlene u ugostiteljstvu Nemačke

B.B.

14. 01. 2022. u 11:43

SVAKI četvrti zaposleni u ugostiteljstvu u Nemačkoj ostao je bez posla, zbog pandemije korona virusom.

СВАКИ ЧЕТВРТИ ОСТАО БЕЗ ПОСЛА: Корона сасекла запослене у угоститељству Немачке

Foto Tanjug/AP

Prema podacima Statističkog zavoda Nemačke, u prvih deset meseci prošle godine je broj zaposlenih u ugostiteljstvu bio za 23,4 odsto manji nego u istom periodu 2019.

U najtežoj situaciji su zaposleni u barovima i kafanama, gde je od izbijanja pandemije  broj zaposlenih smanjen za 44,7 odsto.

U restoranima je za 22,5 odsto manje radnika. "Najsigurniji" su zaposleni u firmama koje se bave "keteringom" gde je na platnom spisku "samo" 17,1 odsto radnika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi