UBISTVO NA ZAPADNOJ OBALI: Palestinac s državljanstvom SAD pronađen mrtav tokom racije

Tanjug

12. 01. 2022. u 23:29

OSAMDESETOGODIŠNjI Palestinac s američkim državljanstvom pronađen je mrtav nakon što je bio pritvoren i vezan lisicama tokom racije izraelskih snaga bezbednosti u jednom okupiranom selu na Zapadnoj obali, saopštili su danas palestinski zvaničnici i rođaci stradalog.

УБИСТВО НА ЗАПАДНОЈ ОБАЛИ: Палестинац с држављанством САД пронађен мртав током рације

Foto: Profimedia

Američki stejt department potvrdio je da je Omar Abdalmadžid Asad državljanin SAD i da je zvanično zatraženo pojašnjenje od izraelskih vlasti u vezi sa ovim incidentom, prenosi Rojters.

Izraelska vojska je saopštila da je tokom noći izvela operaciju u selu i da je jedan Palestinac "uhapšen jer se opirao kontroli", navodeći da je bio živ kada su ga vojnici pustili.

-Odsek za kriminalističku istragu vojne policije istražuje ovaj incident, a nalazi iz istrage će biti potom dostavljeni Vojnom advokatskom korpusu, navodi se u saopštenju izraelske vojske.

Omar Abdalmadžid Asad je više decenija živeo u gradu Milvokiju u saveznoj državi Viskonsin, a na Zapadnu obalu se vratio pre 10 godina, rekao je njegov brat izveštaču Rojtersa.

BONUS VIDEO: POČELO PRIMIRJE, SLIKE RATA OSTAJU - Izrael i Hamas proglasili pobedu, žrtve bez utehe

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MUŠKARAC KOJI SE ZAPALIO U KRITIČNOM STANJU: Novi detalji drame u NJujorku