STRAH OD RUSIJE: Vitalij Kličko se pridružio vojsci i naveo da je Ukrajina već u ratu

Novosti onlajn

02. 01. 2022. u 10:32

GRADONAČELNIK Kijeva i nekadašnji svetski šampion u boksu Vitalij Kličko pridružio se vojsci Ukrajine i pozvao ostale funkcionere da učine isto.

СТРАХ ОД РУСИЈЕ: Виталиј Кличко се придружио војсци и навео да је Украјина већ у рату

Foto: Printskrin

Kličko se pridružio vežbi teritorijalne odbrane Kijeva, a tom prilikom je rekao da je njegova zemlja već u ratu.

- Mnogi od nas su služili vojsku, a te veštine bi trebalo da budu vraćene. Mislim da je takva obuka od suštinskog značaja za srednje i visoke funkcionere zemlje koja je u ratu već osam godina - rekao je Kličko za britanski ''Telegraf''.

Reči nekadašnjeg bokserskog šampiona verovatno da govore o oblasti Krim, koja je deo Rusije od 2014. godine nakon što je na toj teritoriji održan referendum i potpisan ugovor o pristupanju.

Naravno neizostavno je bilo i pitanje kako i zašto se Kličko odlučio na potez pridruživanja rezervistima.

- Mislim da se radi o karakternim osobinama koje dele svi sportisti. Samodiscplina, pedantnost, upornost i snažan osećaj fokusa su ključni principi koji vam pomažu da uspete, nezavisno od toga koji posao obavljate - objasnio je legendarni bokser.

Na kraju je rekao da je za Ukrajinu od velikog značaja pomoć prijatelja, a zahvaljujući njegovim vezama ta zemlja je sklopila dosta partnerstva.

- Moje veze su od velike pomoći i daju mi veliku prednost, jer Ukrajina ne može da prevaziđe teške izazove sa kojima se suočava bez prijatelja i pouzdanih partnera - zaključio je gradonačelnik Kijeva od 2014. godine.

BONUS VIDEO:

EKSKLUZIVNO! NOVOGODIŠNjI INTERVJU PREDSEDNIKA VUČIĆA ZA "NOVOSTI"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere