DO SADA POTVRĐENO 40 ŽRTAVA POŽARA: Nesreća na trajektu u Bangladešu

Tanjug

25. 12. 2021. u 18:29

BROJ žrtava jučerašnjeg požara na prepunom rečnom trajektu u Bangladešu dostigao je 40, a tokom jednodnevne potrage nisu pronađena nova tela ili preživeli, saopštile su vlasti.

ДО САДА ПОТВРЂЕНО 40 ЖРТАВА ПОЖАРА: Несрећа на трајекту у Бангладешу

Foto Tanjug/AP

Policija je potvrdila da su spasioci izvukli 37 tela iz reke, dok su dve osobe preminule od opekotina na putu do bolnice, a još jedan povređeni putnik preminuo je tokom noći u bolnici u prestonici Daki, prenosi AP.

Vladin zvaničnik Habibur Rahman, izjavio je da vlasti prema nepotpunoj listi vode još 17 osoba kao nestale, i svi su se oni nalazili među oko 800 putnika na trajektu u petak, kada je vatra izbila tri sata posle ponoći po lokalnom vremenu, u blizini grada Džalakati, na brodu koji je isplovio iz glavnog grada Dake i išao južno ka gradu Barguna udaljenom 250 kilometara.

Foto: BASARNAS/AP

Ronioci koji su bili u potrazi za preživelima danas su obustavili akciju,a Rahman je potvrdio da je 50 osoba smešteno u bolnice, dok je 19 drugih otpušteno kućama.

Zvaničnici Državne bolnice za opekotine i plastičnu hirurgiju saopštili su da je kod njih na lečenju 15 povređenih putnika sa trajekta , sa teškim opekotinama i da su svi životno ugroženi.

Trideset pet povređenih u drugoj bolnici u Barišalu je van životne opasnosti, potvrdio je direktor te ustanove.

Policija koja istražuje uzroke požara na trajektu , saopštila je da su pronašli neke kvarove u mašinskoj prostoriji, a da pokušavaju da otkriju i druge moguće razloge.

Incidenti na trajektima, koji su glavni vid transporta, u Bangladešu nisu retka pojava i često je uzrok nesreća prenatrpanost broda i nepoštovanje zakona u državi koja ima oko 130 reka, navodi AP.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024