U SAD UKRADENO 100 MILIJARDI DOLARA OD POMOĆI ZA KORONU: Krivično gonjenje više stotina ljudi

D. D. S.

23. 12. 2021. u 12:46

SKORO 100 milijardi dolara ukradeno je iz programa državne pomoći za kovid 19 koja je namenjena za pomoć kompanijama i ljudima koji su izgubili posao zbog pandemije u SAD. Kako je saopštila američka Tajna služba, procena je zasnovana na njihovim, ali i podacima ministarstva za rad i Administracije za mala preduzeća.

У САД УКРАДЕНО 100 МИЛИЈАРДИ ДОЛАРА ОД ПОМОЋИ ЗА КОРОНУ: Кривично гоњење више стотина људи

Foto: Depositphotos

- Iznos ukraden iz programa pomoći za pandemiju pokazuje da je sama veličina fondova primamljiva za kriminalce - rekao je Roj Dotson, nacionalni koordinator za otkrivanje prevara tokom pandemije.

Tajna služba navodi da ima više od 900 aktivnih krivičnih istraga o prevarama u vezi sa pandemijom, u svakoj državi, a do sada je uhapšeno oko 100 ljudi. Ministarstvo za pravosuđe saopštilo je prošle nedelje da je njihovo odeljenje za prevare gonilo preko 150 optuženih u više od 95 krivičnih predmeta i da je zaplenilo više od 75 miliona dolara u gotovini dobijenoj od lažno pribavljenih sredstava Programa za zaštitu plata, kao i brojne nekretnine i luksuzne stvari kupljene od tih sredstava.

- Možemo li da zaustavimo prevaru? Ne, ali mislim da definitivno možemo da gonimo one koji treba da budu krivično gonjeni - rekao je Dotson.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja