DRAMATIČNA AKCIJA SPASAVANJA Tone čamac sa 50 migranata kod obala Grčke

Tanjug

22. 12. 2021. u 09:51

OBALSKA straža pokrenula je operaciju potrage i spasavanja nakon što je čamac sa čak 50 migranata počeo da tone kod grčkog ostrva Folegandros, saopštili su danas zvaničnici.

ДРАМАТИЧНА АКЦИЈА СПАСАВАЊА Тоне чамац са 50 миграната код обала Грчке

Foto: EPA

Zvaničnik obalske straže je rekao da su spasioci pronašli 12 migranata, uglavnom Iračana, u čamcu, a da se ostali i dalje vode kao nestali, prenosi agencija Rojters.

- Njih 12, uglavnom iračkih migranata, odvedeno je na Santorini i dobro se osećaju - kazao je on.

Takođe, nadležnima je saopšteno da je na brodu bilo od 30 do 50 ljudi.

Samo dvojica spasenih migranata imala su prsluke za spasavanje, dodao je zvaničnik.

U operaciji potrage i spasavanja učestvuju četiri čamca obalske straže, pet brodova koji plove u tom području i dva helikoptera.

Grčka je glavna ruta u Evropskoj uniji za tražioce azila koji pristižu iz Turske.

Broj dolazaka je naglo opao od 2016. godine, nakon što su se EU i Ankara dogovorile o sprečavanju prelaska migranata u Grčku, navodi Rojters.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...