INKASIRAO 13 MILIJARDI DOLARA: Mask nastavio prodaju akcija "Tesle"

Tanjug

14. 12. 2021. u 09:02

GLAVNI izvršni direktor "Tesle" Ilon Mask prodao je akcije koje poseduje u kompaniji za gotovo 13 milijardi dolara od početka novembra, kada je na Tviteru anketirao svoje pratioce da li da smanji svoj udeo za 10 odsto u tom proizvođaču električnih automobila.

ИНКАСИРАО 13 МИЛИЈАРДИ ДОЛАРА: Маск наставио продају акција Тесле

Foto: Tanjug/AP

Najbogatiji čovek na planeti je u ponedeljak prodao još 934.091 deonicu za 906 miliona dolara, da bi platio porez po osnovu opcija na akcije, prenosi Rojters.

Opcija na akcije predstavlja privilegiju zaposlenih u nekoj kompaniji da po povoljnijoj, unapred dogovorenoj ceni, kupe u određenom roku ili na određeni datum deonice firme.

Mask je juče takođe iskoristio opcije za kupovinu 2,13 miliona akcija po unapred utvrđenoj ceni od 6,24 dolara po akciji, na bazi paketa naknada koji mu je firma dodelila 2012. godine, prema informaciji američke Komisije za hartije od vrednosti objavljenoj na Vol Stritu.

Akcije "Tesle" su pale u ponedeljak za 5,0 posto, na 966,41 dolara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

HISTERIJA ZAPADA Lavrov: Insistiranje na porazu Rusije pokazuje njihovu agoniju