GRADONAČELNIK KIJEVA U UNIFORMI Vitalij Kličko "Pripremamo se da Putin da naredbu za početak rata"

Novosti onlajn

14. 12. 2021. u 09:22

GRADONAČELNIK Kijeva Vitalij Kličko upozorava na rusku invaziju na Ukrajinu.

ГРАДОНАЧЕЛНИК КИЈЕВА У УНИФОРМИ Виталиј Кличко Припремамо се да Путин да наредбу за почетак рата

Foto: Printskrin

- Mi u čitavoj Ukrajini se pripremamo na to da ruski predsednik Vladimir Putin da naredbu za početak rata - upozorava bivši bokser u tekstu za nemački Bild.

- Kao vojnik jednom sam se zakleo da ću braniti ovu zemlju, i sad sam spreman boriti se za domovinu - istakao je gradonačelnik glavnog grada Ukrajine.

Rusija je proteklih nedelja nagomilala svoje vojnike na granici sa Ukrajinom, što je izazvalo strah od moguće invazije. Moskva to demantuje i optužuje vlasti u Ukrajini za provokacije.

Nasuprot tome, Kličko poziva na hitnu međunarodnu pomoć: na "internacionalnu podršku i vojnu pomoć", kako je napisao u tekstu objavljenom u visokotiražnom Bildu.

- Mi smo jedna evropska zemlja, koja više nego ikad treba evropsku podršku - poručio je Kličko, koji je od 2014. gradonačelnik Kijeva.

Prema nedavnim objavama NATO-a, Rusija drži između 75.000 i 100.000 vojnika u blizini ukrajinske granice, prenosi Špigl.

BONUS VIDEO - TAKO SE TO RADI NA MINUS 20: Vladimir Putin na bogojavljenskom kupanju

(Jutarnji list)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (8)

(UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ) ČOVEK SE ZAPALIO ISPRED SUDA U KOME SE SUDI TRAMPU: LJudi vrište i beže na sve strane (VIDEO)