BLUMBERG: Amerika traži od nove nemačke vlade da odustane od "Severnog toka 2"

Novosti online

07. 12. 2021. u 21:21

AMERIČKE vlasti žele da nova nemačka vlada obeća da će odustati od projekta "Severni tok 2" u slučaju navodne invazije Rusije na Ukrajinu, javlja Blumberg, pozivajući se na neimenovani izvor.

БЛУМБЕРГ: Америка тражи од нове немачке владе да одустане од Северног тока 2

Foto AP

- Administracija predsednika SAD Džozefa Bajdena želi da nova nemačka Vlada obeća da će u tom slučaju odustati od projekta - navodi se u saopštenju.

U poslednje vreme se u zapadnim medijima podigao novi talas članaka u kojima se tvrdi da Rusija navodno sprema invaziju na teritoriju Ukrajine. U Kijevu su prvo izjavljivali da nisu zabeležili koncentrisanje ruskih trupa u blizini svojih granica, ali su potom počeli da tvrde da Moskva planira da napadne svog istočnog suseda.

U Rusiji su ove optužbe u više navrata demantovane, ističući da se uglavnom koriste kao izgovor za dovođenje više snaga i tehnike NATO-a na granice zemlje. Kako je rekao portparol Kremlja Dmitrij Peskov, Rusija ne kuje nikakve agresivne planove, ne namerava nikoga da napada, a premeštanje trupa preko sopstvene teritorije nikome ne bi trebalo da smeta.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja