PROTEST U JAR: Protive istrazivanjima naftne kompanije Šel

Novosti online

05. 12. 2021. u 17:30

U JUŽNOAFRIČKOJ Republici danas je organizovan protest na plaži zbog planova kompanije Rojal Dač Šel da izvrši istraživanja nafte, a za koje protivnici kažu da će ugroziti morske životinje, kao što su kitovi, delfini i foke, na netaknutom delu obale te zemlje.

ПРОТЕСТ У ЈАР: Противе истразивањима нафтне компаније Шел

Foto Tanjug/AP

Južnoafrički sud je u petak odbacio zahtev koji su podneli ekolozi da zaustave naftnu kompaniju koja istražuje na istočnoj obali, odbacivši njihov argument da bi to nanelo nepopravljivu štetu morskom okruženju, posebno grbavim kitovima, preneo je Rojters.

Divlja obala je utočište za morske životinje u toj zemlji, a njene zadivljujuće priobalne divljine su i glavna turistička atrakcija.

Najmanje 1.000 demonstranata okupilo se na plaži u blizini Port Edvarda, javio je dopisnik Rojters TV.

Zvaničnici Šela nisu bili dostupni za komentar, ali je kompanija u petak saopštila da poseduje odobrenje za istraživanje, koje će značajno doprineti energetskoj bezbednosti JAR ako se pronađu resursi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni