ZEMAN IZAŠAO IZ BOLNICE: Češki predsednik ponovo pušten na kućno lečenje

Tanjug

27. 11. 2021. u 19:07

ČEŠKI predsednik Miloš Zeman otpušten je danas iz vojne bolnice u Pragu, u koju je vraćen nakon što je u četvrtak utvrđeno da je pozitivan na virus korona.

ЗЕМАН ИЗАШАО ИЗ БОЛНИЦЕ: Чешки председник поново пуштен на кућно лечење

Foto: AP

Sedamdesetsedmogodišnji Zeman već je jednom pre dva dana bio otpušten iz bolnice, posle više od mesec dana lečenja , ali je tamo ponovo primljen samo nekoliko sati kasnije, nakon što je bio pozitivan na testu na virus korona.

“Predsednik je dobio monoklonska antitela, standardni tretman za osobe koje pripadaju rizičnim grupama. On je u potpunosti vakcinisan protiv kovid-19, uključujući i treću dozu, i ne ispoljava nikakve simptome bolesti”, saopštila je bolnica, prenosi AP.

Zeman je hitno prevezen u bolnicu 10. oktobra, dan nakon izbora za Donji dom parlamenta i lečen je na odeljenju intenzivne nege, a njegovo stanje je pripisano neodređenoj hroničnoj bolesti.

Zemanov kabinet danas je saopštio da će on biti pušten u predsedničku palatu u Laniju, zapadno od Praga

Iz kabineta dodaju i da Zeman planira da, uz propisane mere distanciranja, imenuje za premijera Petra Fijalu, lidera koalicije koja je pobedila na izborima, prenosi AP, podsećajući da je ta ceremonija bila planira za petak ali je odložena zbog zdravstvenog stanja predsednika.

Asošijejted pres navodi da je češki predsednik stravstveni pušač, kao i da voli da popije, a zbog problema sa hodom koristi invalidska kolica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)