CRVENI ALARM U VAŠINGTONU: Kamioni sa oružjem stižu za iranske snage: na severoistok Sirije

Novosti online

26. 11. 2021. u 19:41

POŠILjKA projektila iranske proizvodnje isporučena je snagama koje podržava Iran u istočnom delu sirijskog Alepa, izvestila je Sirijska opservatorija za ljudska prava (SOHR) 25. novembra.

ЦРВЕНИ АЛАРМ У ВАШИНГТОНУ: Камиони са оружјем стижу за иранске снаге: на североисток Сирије

Foto: Printscreen

Prema londonskoj posmatračkoj grupi, pošiljka je poslata u novouspostavljenu bazu u blizini grada Ehbuba. Baza se nalazi na zapadnoj obali reke Eufrat, nekoliko kilometara dalje od istočne obale gde se nalaze Sirijske demokratske snage koje podržavaju SAD.

- Kamioni natovareni projektilima iranske proizvodnje, kao i druga vojna i logistička oprema stigli su u bazu u proteklih nekoliko sati - navodi se u izvještaju SOHR-a.

Grupa za praćenje je navela da je ovo druga iranska pošiljka oružja koja je stigla u novouspostavljenu bazu u novembru.

Snage koje podržava Iran održavaju prilično veliko prisustvo u delovima Alepa. Jedna od najvećih frakcija koje podržava Korpus garde islamske revolucije u regionu je Bakir brigada, koja je osnovana u prvim godinama rata.

Iako Iran zaista radi na proširenju svog prisustva u Alepu, izveštaj SOHR-a je upitan. Tvrdnje posmatračke grupe mogu imati za cilj da opravdaju buduće izraelske ili američke udare na položaje sirijskih i iranskih snaga u selima guvernerata.

(SrbijaDanas)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NAPETOST RASTE NA BLISKOM ISTOKU: Ostin razgovarao sa Galantom pre izveštaja o eksplozijama u Iranu