LAKŠE DO NEMAČKOG DRŽAVLJANSTVA: Nova koalicija nagoveštava olakšanje procedure za strance

D. D. S.

26. 11. 2021. u 13:13

ZBOG restriktivnih pravila o dvojnom državljanstvu, Nemačka trenutno ima jednu od najnižih stopa dvojnog državljanstva u Evropi

ЛАКШЕ ДО НЕМАЧКОГ ДРЖАВЉАНСТВА: Нова коалиција наговештава олакшање процедуре за странце

Foto: Profimedia/Ilustracija

- Želimo novi početak u politici migracija i integracije, onako kako to treba da bude u modernoj useljeničkoj zemlji - navodi se u tekstu koalicionog sporazuma na 177 stranica, koje su objavili Socijaldemokrate (SPD), Zeleni i Slobodne demokrate (FDP, liberali), nagoveštavajući radikalne promene nemačkih zakona o državljanstvu i migracijama. To se odnosi na dvojno državljanstvo, spajanje porodica za izbeglice i više mogućnosti za dobijanje viza.

Zbog restriktivnih pravila o dvojnom državljanstvu, Nemačka trenutno ima jednu od najnižih stopa dvojnog državljanstva u Evropi, prenosi Dojče vele. Novi sporazum obećava da će dozvoliti dvojno državljanstvo za migrante u Nemačkoj, što je trenutno dozvoljeno samo građanima EU i Švajcarske, kao i da će ubrzati i pojednostaviti zahteve za azil i boravišne dozvole. - Kao koalicija, hoćemo da podvučemo crtu pod restriktivnu politiku azila proteklih godina i da zapravo obezbedimo da ljudi koji ovde žive zastalno i koji će ovde ostati dobiju priliku da učvrste svoj boravišni status, da uđu na tržište rada, da imaju pristup jeziku, i to neselektivno - rekla je za Dojče vele poslanica Zelenih Luize Amtsberg.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024