PENTAGON BESAN NA IRANCE: Helikopter na 20 metara od američkog ratnog broda (VIDEO)

P. Z. S. /sputnik international

15. 11. 2021. u 22:19

MINISTARSTVO odbrane SAD potvrdilo je da je 11. novembra iranski helikopter preleteo na oko 25 jardi (23 metra) od broda USS Eseks i na samo oko 10 stopa (3 metra) od površine okeana.

ПЕНТАГОН БЕСАН НА ИРАНЦЕ: Хеликоптер на 20 метара од америчког ратног брода (ВИДЕО)

Foto printskrin national interest

Pentagon navodi da je helikopter tri puta obišao brod pre odlaska.

Potencijalno opasna situacija između Irana i SAD izbegnuta je prošlog četvrtka u Omanskom zalivu, izjavio je sekretar za štampu Pentagona Džon Kirbi na brifingu u ponedeljak.

-Kada imate još jednu oružanu silu... koja leti ovako, definitivno rizikujete od neku vrstu eskalacije i pogrešne procene na bilo kojoj strani, a ovde to nije od pomoći, rekao je Kirbi, prema Kejtlin Dornbos iz “Stars and Strajps". -Ovo se završilo mirno, ali to ne znači da je bilo sigurno i profesionalno, apsolutno nije bilo.


Američke snage su identifikovale iranski helikopter, koji je „funkcionisao na nebezbedan i neprofesionalan način“, kao helikopter Ratne mornarice Islamske Republike Iran.

-Zaista bi trebalo postaviti pitanja Teheranu i iranskoj mornarici zašto su smatrali da je to bila razborita upotreba njihovih pilota u njihovim avionima? Zapitao se Kirbi.

Pentagon je priznao događaj nekoliko dana nakon što se pojavio video koji je postavljen na društvene mreže koji pokazuje pogled iz pilotske kabine iranskog helikoptera koji fijuče pored nosača aviona američke mornarice.

BONUS VIDEO: KAKO PROVERITI RADNI STAŽ: Jelica Timotijević iz PIO fonda u novoj epizodi Ft1P

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

BORBE MORAJU DA SE NASTAVE Lavrov: Ako dođe do pregovora – nećemo praviti nikakve pauze