ORKESTRIRANO DESTABILIZUJU KUBU: Zaharova upozorila - SAD organizuje proteste

Tanjug

15. 11. 2021. u 18:52

MOSKVA upozorava na sve intenzivnije nastojanje Vašingtona da destabilizuje situaciju na Kubi, izjavila je danas predstavnica ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

ОРКЕСТРИРАНО ДЕСТАБИЛИЗУЈУ КУБУ: Захарова упозорила - САД организује протесте

Foto: EPA

- Primili smo k znanju da su SAD tokom proteklih meseci nastojale da eskaliralaju i destabilizuju situaciju na Kubi, podstičući na svaki način i preko društvenih mreža protestna okupljanja - rekla je Zaharova, prenosi TAS S.

Ona je poručila da ministarstvo spoljnih poslova Rusije oštro osuđuje pomoć koju Vašington pruža u pripremama za današnji miting opozicije.

Zaharova je navela da na destabilizaciji Kube orkestrirano rade radikalni elementi iz Vašingtona i Majamija, dodajući da američka administracija ignoriše napore kubanskih vlasti da se uvede tržišna ekonomija i efikasno suzbijaje epidemija korona virusa.

Portparolka ministarstva spoljnih poslova Rusije je ukazala da je važno izbeći provokacije tokom mitinga i izrazila uverenje da kubansko rukovodstvo, koje u potpunosti kontroliše stanje u zemlji i obični građani svojim adekvatnim i srazmernim postupanjem neće dozvoliti da se situacija razvija u negativnom pravcu.

 

BONUS VIDEO:

KAKO PROVERITI RADNI STAŽ: Jelica Timotijević iz PIO fonda u novoj epizodi Ft1P

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024