U TOKU MIGRANTSKE KRIZE: Ruski bombarderi i danas nadletali Belorusiju

Tanjug

11. 11. 2021. u 12:17

RUSIJA je i danas poslala dva strateška nuklearna bombardera na trenažni let iznad Belorusije, u trenutku kada se na granici Belorusije i Poljske odvija migrantska kriza.

У ТОКУ МИГРАНТСКЕ КРИЗЕ: Руски бомбардери и данас надлетали Белорусију

Foto: Tanjug/AP

Belorusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da su dva ruska aviona Tu-160 vežbala bombardovanje na poligonu Ružanski u Belorusiji.

Kao deo vežbe, dodaje se u saopštenju, beloruski borbeni avioni su simulirali presretanje, prenosi AP.

To je drugi put u dva dana da Rusija šalje bombardere sa nuklearnom sposobnošću u vazdušni prostor Belorusije.

U sredu su dva dugodometna bombardera Tu-22 m3 ruske Ratne avijacije učestvovala u proveri zajedničkog odbrambenog sistema Rusije i Belorusije.

Ruski avioni nadletali su beloruski vazdušni prostor u trenutku kada hiljade migranata pokušavaju da iz Belorusije uđu u Poljsku.

Evropska unija optužuje beloruskog predsednika Aleksandra Lukašenka da namerno pušta migrante sa Bliskog istoka i drugih područja da iz Belorusije uđu u EU iz osvete zbog sankcija, što je Lukašenko u više navrata demantovao.

BONUS VIDEO:

TAJNA DOBROG SIRA: Kako se, i od čega, pravi čabar?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

AMERIKA DAJE RAFU ZA MANJI UDAR NA IRAN? Netanijahu navodno promenio plan kontraudara na Teheran posle razgovora sa Bajdenom