RUSIJA I KINA POTPISALE UGOVOR: Dve super sile razvijaju teški helikopter

Tanjug

08. 11. 2021. u 20:58

RUSIJA je potpisala ugovor sa Kinom o zajedničkom razvoju višenamenskog teškog helikoptera u okviru sve tešnje tehnološke saradnje između dve zemlje, saopštila je danas ruska državna kompanija Ruski helikopteri.

РУСИЈА И КИНА ПОТПИСАЛЕ УГОВОР: Две супер силе развијају тешки хеликоптер

Foto: Printscreen/TV Zvezda

Rusija će obezbediti delove za novu letelicu, uključujući i sisteme prenosnika, upravljački komande i sistem protiv zaleđivanja, rekao je predsedniku Vladimiru Putinu izvršni direktor kompanije Ruski helikopteri Andrej Boginski, prenosi Rojters.

Ugovor se zasniva na sporazumu potpisanom između ruske i kineske vlade iz 2016. godine o razvoju teškog helikoptera koji bi se sklapao u Kini za kinesko tržište.

Rusija o ovom projektu pregovara sa Kinom od 2008. godine, a ugovor je potpisan tek 25. juna ove godine, rekao je Boginski Putinu i potvrdio da će ugovor važiti oko 13 godina, ne otkrivajući druge detalje.

Rusija se okrenula prema Kini 2014. godine kada su njeni odnosi sa Zapadom zahladneli zbog aneksije Krima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...