GORE TUNDRE, AL' I KALIFORNIJA: Kremlj odbacuje Bajdenove prozivke

I. S.

04. 11. 2021. u 08:23

KRITIKE predsednika SAD Džozefa Bajdena na račun nedolaska ruskog predsednika Vladimira Putina na samit u Glazgovu i navodno nedovoljno angažovanje Rusije u borbi protiv klimatskih promena, Kremlj je odlučno odbacio.

ГОРЕ ТУНДРЕ, АЛ И КАЛИФОРНИЈА: Кремљ одбацује Бајденове прозивке

Foto AP

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov poručio je da je Moskva "ozbiljna po pitanju klimatskih promena" i izrazio neslaganje s optužbama Bajdena da Kina i Rusija nisu uspele da demonstriraju liderstvo u borbi sa klimatskim promenama, prenosi list "Moskva tajms".

Foto AP

Komentarišući izjavu predsednika SAD Džozefa Bajdena o požarima u ruskoj tundri i tvrdnju da "Putinova tundra bukvalno gori, a da Putin ne preduzima ništa", Peskov je potvrdio da gore ruske tundre, ali je podsetio i na katastrofalne šumske požare u Kaliforniji, Turskoj i drugim zemljama. Rusija ne umanjuje značaj samita u Glazgovu, ali su akcije Moskve "dosledne, promišljene i ozbiljne".

Peskov je poručio da je Moskva svesna efekata klimatskih promena i da ima dugoročne planove za smanjenje emisije štetnih gasova i obnovljive izvore energije. On je rekao da Bajden možda nije bio svestan ovih planova kada je govorio u Glazgovu i da će, kada se dvojica lidera sledeći put budu sastala, "Putin imati odličnu priliku da kaže Bajdenu šta radi po pitanju klime".

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024