PUTIN UPUTIO PORUKU UČESNICIMA SAMITA U GLAZGOVU: Očuvanje šuma od vitalnog značaja, Rusija će iskoristiti svoje ogromno zemljište

Tanjug

02. 11. 2021. u 14:29

RUSKI predsednik Vladimir Putin poručio je danas da je od vitalnog značaja da se zaštite šume kako bi se ograničile klimatske promene, i da će Rusija iskoristiti svoje ogromno šumsko zemljište kako bi ispunila obećanja o smanjenju emisije štetnih gasova.

ПУТИН УПУТИО ПОРУКУ УЧЕСНИЦИМА САМИТА У ГЛАЗГОВУ: Очување шума од виталног значаја, Русија ће искористити своје огромно земљиште

Foto AP

Putin je to rekao u unapred snimljenom video-zapisu koji je emitovan danas na klimatskim pregovorima COP26 u Glazgovu, prenosi agencija Rojters.

Putin, koji nije lično prisustvovao klimatskim pregovorima u Glazgovu, rekao je da je Moskva podržala na pregovorima nacrt zajedničke deklaracije o šumama i korišćenju zemljišta.

- Ubeđen sam da je očuvanje šuma i drugih prirodnih ekosistema ključna komponenta međunarodnih napora za borbu protiv globalnog zagrevanja i smanjenje emisije gasova sa efektom stakene bašte - rekao je Putin, sudeći prema transkriptu zvaničnog Kremlja.

Kako navodi Rojters, Rusija je četvrti najveći svetski emiter gasova sa efektom staklene bašte, a Putin je prošlog meseca poručio da će Rusija težiti neutralnosti od ugljenika do 2060. godine.

Putin je rekao da se 20 odsto svetskih šuma nalazi u Rusiji i da Moskva ulaže u očuvanje tih šuma, suprotstavljajući se nelegalnoj seči i šumskim požarima.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO - ANGELI MERKEL ZAZVONIO TELEFON NA SASTANKU SA PUTINOM: Njegova reakcija će vas oduševiti

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...