PUCNJAVA U TRŽNOM CENTRU U AMERICI: Zgrada blokirana jakim policijskim snagama, ima mrtvih (FOTO)

Tanjug

26. 10. 2021. u 07:25

DVE osobe su ubijene, a četiri povređene, uključujući policajca, u pucnjavi u jednom tržnom centru u Bojsiju, glavnom gradu američke savezne države Ajdaho, saopštila je policija.

ПУЦЊАВА У ТРЖНОМ ЦЕНТРУ У АМЕРИЦИ: Зграда блокирана јаким полицијским снагама, има мртвих (ФОТО)

Foto: Darin Oswald/Idaho Statesman via AP

Na konferenciji za novinare vlasti su saopštile da su tokom jučerašnjeg incidenta policajci razmenili vatru sa osumnjičenim, prenosi AP.

Policija je u ponedeljak uveče u saopštenju za javnost navela da je osumnjičeni u kritičnom stanju hospitalizovan i da je povređeni policajac zbrinut i pušten.

Foto: Darin Oswald/Idaho Statesman via AP

Policija nije objavila nikakve druge informacije o žrtvama, policajcu ili osumnjičenom.

Tržni centar je blokiran jakim snagama policije od ponedeljka uveče, a policija je saopštila da će ostati zatvoren dok se istraga nastavlja.

Foto: Darin Oswald/Idaho Statesman via AP

Šef policije Rajan Li rekao je da je pucnjava prijavljena policiji oko 13.50 u ponedeljak, uz izveštaj da je jedna osoba upucana u to vreme, a kada su policajci stigli, primetili su nekoga ko je odgovarao opisu osumnjičenog.

- Došlo je do razmene vatre, koja je usledila ubrzo nakon što je policija stigla, što je rezultiralo povredom policajca, kao i privođenjem osumnjičenog - rekao je Li.

On je naveo da istražitelji veruju da je bio samo jedan napadač i da nema opasnosti za stanovništvo, kao i da zasada nisu poznati motivi ovog napada.

Foto: Darin Oswald/Idaho Statesman via AP

Otprilike 400 metara dalje policajci su zatvorili deo puta u blizini prometne raskrsnice kako bi mogli da istraže drugo mesto zločina u vezi sa pucnjavom.

Policajci na drugom mestu zločina odbili su da odgovore na pitanja o istrazi osim što su potvrdili da je u vezi sa pucnjavom u tržnom centru.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO: EKSPLOZIJA U POLICIJSKOJ STANICI - Povređeno 13 policajaca i dva prolaznika

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)