NE, NEMOJ MI PRIĆI: Angela Merkel htela da izbegne rukovanje sa šeficom EU na samitu (VIDEO)

Novosti onlajn

23. 10. 2021. u 11:24

POŠTO je više od dve i po godine od početka pandemije koronavirusa, koja je značjno izmenila navike i ponašanja većine ljudi na planeti.

НЕ, НЕМОЈ МИ ПРИЋИ: Ангела Меркел хтела да избегне руковање са шефицом ЕУ на самиту (ВИДЕО)

Foto: Printskrin/Jutjub

Tu spadaju i svetski lideri koji su se uvek pred kamerama grlili, rukovali zadovoljno smejali. A, onda je usledila promena, na koju je podsetila i odlazeća kancelarka Angela Merkel na samitu EU, poslednjem kome je prisustvovala pre odlaska sa funkcije, kada se susrela sa Ursulom fon der Lajen predsednicom Evropske komisije, koju su do pre pet godina mnogi videli kao Merkelovu naslednicu.

Ali, vratimo se prvo kratkom uvodu. Posle početnog šoka, mart-april 2020. kada je korona buknula većina političara počela je ponovo da se susreće ali sa maskama na licu i pozdrav pesnicom ili laktom dok poziraju pred fotoreporterima i kamerama. Kako je vreme odmicalo i kad su se svi vakcnisali počeli su da se rukuju. Maske su za većinu i dalje ostale obavezne.

Međutim, ne rukuju se baš svi, pa su tako kamere zabeležile juče na samitu Eu, neki bi rekli incident, neki sasvim obično i razumno ponašanje odlazeće kancelarke Angele Merkel.

Naime, pre početka samita, Angela Merkel je stajala sa svojim saradnicama, kada joj je prišla njena dugogodišnja partijska koleginica i prijateljica Ursula fon der Lajen, u nameri da se rukuje sa svojom drugaricom.

Međutim, šok neverica. kad je Ursula krenula sa ispruženim rukama Angeli Merkel, nemačka kancelarka je mahinalno povukla ruke k sebi. Takođe i šefica Evropske komisije je mahinalno reahovala i vrtaila ruke k sebi. A onda je Angela Merkel sa ispruženom pesnicom krenula ka ursuli, koja je sa obe ruke strgnula pesnicu svojoj dugogodišnjo prijateljici.

Činilo se da je obema, bilo neprijatno, ali uprkos maskama video se po izrazu lica osmeh i da je sve u najboljem redu između "muti" i njene naslednice Ursule.

Neki su u svojim komentarim otišli u totalnu degutantnost poput RT da je pre rukovanja šefica EU Fon der Lajen bila u toaletu, pa Angela Merkel nije želela da rizikuje, ko zna. I šta bi radila šefica EU da joj e ptica slučajno sletela na glavu?

O ovom pomalo komičnom za jedne, i odgovornom stavu političarke koja je obeležila istoriju EU i Nemačke pričaju svi i to je za većinu bila vest dana u odnosu na samit EU koja se kako stvari stoje sve više suoačava sa glavoboljom koju izazivaju nove članice EU koje se protive važnosti Brisela i odluka EU komisije u odnosu na matične vlade.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

 

BONUS VIDEO:

ANGELI MERKEL ZAZVONIO TELEFON NA SASTANKU SA PUTINOM: Njegova reakcija će vas oduševiti

 

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest