KRALJICA ELIZABETA ODBILA NAGRADU: Oseća se premlado u srcu da bi joj se dodelila titula "stare osobe godine"

Tanjug

19. 10. 2021. u 18:01

BRITANSKA kraljica Elizabeta (95), koja vlada skoro sedam decenija, poručila je da se oseća premladom u srcu da bi joj se dodelila titula "stare osobe godine", otkrili su njeni pomoćnici.

КРАЉИЦА ЕЛИЗАБЕТА ОДБИЛА НАГРАДУ: Осећа се премладо у срцу да би јој се доделила титула старе особе године

FOTO:Tanjug

Organizatori godišnjih satiričnih nagrada, čiji su dosadašnji dobitnici između ostalih glumci oskarovci, nobelovci i kraljičina majka, koja je umrla u 101. godini 2002, obratili su se kraljici da vide da li bi prihvatila takvu čast, prenosi Rojters.

Međutim, iz časopisa „Oldi Magazin” saopštili su da su primili "ljupko pismo" u kojem im se šalju najtoplije želje, ali i informacija da se njihova ponuda odbija.

- Njeno veličanstvo veruje da imate onoliko godina kako se osećate i u skladu sa tim kraljica ne veruje da ispunjava relevantne kriterijume da bi mogla da prihvati nagradu, te se nada da ćete pronaći dostojnijeg primaoca - kaže se u pismu Toma Laing-Bejkera, pomoćnika kraljičinog privatnog sekretara.

Elizabeta je u ovom slučaju postupila kao i njen pokojni suprug, princ Filip, koji je umro u aprilu u 99. godini, a koji je pre jedne decenije odbio priliku da osvoji ovu nagradu, koja se već 29 godina dodeljuje za doprinos starijih generacija javnom životu.

Ipak ceremonija dodele imaće na neki način "kraljevski pečat", pošto će Kamila, supruga Elizabetinog sina i naslednika princa Čarlsa, uručiti nagrade ovogodišnjim dobitnicima.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO:

ANGELI MERKEL ZAZVONIO TELEFON NA SASTANKU SA PUTINOM: Njegova reakcija će vas oduševiti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

AMERIKANCI ODLUČILI: Povlače 1.000 vojnika iz ove zemlje