SERTIFIKUJTE "SEVERNI TOK 2" PRE ISTEKA ROKA: Rusija poslala jasnu porku Nemačkoj

Tanjug

19. 10. 2021. u 17:15

PREDSTAVNIK Rusije za odnose s Evropskom unijom Vladimir Čižov pozvao je danas nemačke vlasti da sertifikuju gasovod Severni tok 2 pre isteka roka 8. februara, izvestila je novinska agencija RIA.

СЕРТИФИКУЈТЕ СЕВЕРНИ ТОК 2 ПРЕ ИСТЕКА РОКА: Русија послала јасну порку Немачкој

Foto: AP

Čižov je, prema navodima ruske agnecije, poručio nemačkim regulatorima da bi taj potez bio koristan za evropske potrošače, prenosi Rojters.

Operater Severnog toka 2 je saopštio u ponedeljak da je prvi krak gasovoda napunjen sa oko 177 miliona kubnih metara tehničkog gasa, čime je postupak njegovog punjenja završen.

Taj pritisak je, kako je navedeno, dovoljan za otpočinjanje transporta gasa cevovodom koji se proteže od Rusije preko Baltičkog mora do Nemačke.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PAŽLJIVO PRATIMO SITUACIJU IAEA: Nema štete na iranskim nuklearnim lokacijama