ŠEF PENTAGONA STIGAO U UKRAJINU: Glavni zadatak - obuzdavanje "ruske agresije" (VIDEO)

Novosti online

19. 10. 2021. u 15:31

SJEDINjENE Američke Države će nastaviti da podržavaju Ukrajinu u osiguravanju bezbednosti u crnomorskom regionu, izjavio je šef Pentagona Lojd Ostin.

ШЕФ ПЕНТАГОНА СТИГАО У УКРАЈИНУ: Главни задатак - обуздавање руске агресије (ВИДЕО)

Foto: Ministarstvo odbrane Ukrajine

- Možete računati da ćemo nastaviti sa našom podrškom. Ovaj (crnomorski) region za nas je veoma važan. Nastavićemo da podržavamo naše partnere u osiguravanju bezbednosti u ovom regionu - rekao je Ostin nakon razgovora sa ukrajinskim ministrom odbrane.

Nakon dolaska u Kijev Ostin je u utorak izjavio da u okviru svoje posete želi da izrazi posvećenost Sjedinjenih Američkih Država jačanju sposobnosti Ukrajine da obuzdava rusku agresiju.

- Ovde sam da bih potvrdio našu nepokolebljivu podršku suverenitetu, teritorijalnom integritetu Ukrajine i evroatlantskim težnjama i izrazio svoju posvećenost jačanju sposobnosti Ukrajine da obuzdava dalju agresiju Rusije - napisao je američki ministar odbrane na Tviteru.

Pentagon je ranije saopštio da će Ostin tokom posete Ukrajini, Gruziji i Rumuniji razgovarati o bezbednosti Crnog mora, a takođe da namerava da navede da su vrata NATO-a otvorena za Gruziju i Ukrajinu.

(Sputnjik)

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO: PO PRVI PUT: Ruski mirovnjaci uvežbavaju taktiku "driftovanja" minobacača u Nagorno-Karabahu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024