TURSKA UDARILA NA RUSIJU I AMERIKU: Oni su odgovorni

Novosti online

13. 10. 2021. u 21:45

MINISTAR spoljnih poslova Turske Mevlut Čavušolu izjavio je danas u Ankari kako su Rusija i Sjedinjene Američke Države također odgovorne za napade Radničke partije Kurdistana i kurdskih vojnih snaga (Narodne zaštitne jedinice) na Tursku i njene snage jer "nisu ispunili obećanja", javlja Anadolija.

ТУРСКА УДАРИЛА НА РУСИЈУ И АМЕРИКУ: Они су одговорни

Foto: EPA

Čavušoglu je govorio na konferenciji za novinare u Ankari nakon sastanka sa ministrom spoljnih poslova Nikaragve.

Na novinarsko pitanje o organizaciji nove vojne operacije u Siriji, Čavušoglu je podsetio na nedavne napade na turske snage sigurnosti u Siriji i na napade na Tursku sa severa Sirije.

- Nakon što smo započeli operaciju 'Štit Eufrata', postigli smo dogovor sa SAD i Rusijom oko naših drugih operacija u severoistočnom delu Sirije. Obe zemlje trebale su udaljiti teroriste na ovom području najmanje 30 kilometara južno - rekao je Čavušoglu. 

Napominjući da je Rusija trebala ukloniti teroriste u Tal Rifatu i Manbidžu, Čavušolu je kazao da "ta obećanja nisu ispunjena".

- Rusija i SAD takođe su odgovorni za napade terorista Radničke partije Kurdistana i kurdskih vojnih snaga (Narodne zaštitne jedinice) na Tursku i njene snage jer nisu ispunili obećanja. S obzirom na to da nisu održali reč, budući da su ti teroristi još ovde i pojačali su napade, moramo učiniti ono što je potrebno. Turska će učiniti sve što je potrebno za eliminaciju terorista na severu Sirije - zaključio je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...