EU ENERGETSKI "DISCIPLINUJE" LONDON: Britanija zavisi od snabdevanja energijom sa kontinenta

D. D. S.

05. 10. 2021. u 12:02

EVROPSKE države će uskoro objaviti mere pritiska na London, kako bi ga primorale da se pridržava sporazuma o "Bregzitu", odnosno odlasku Velike Britanije iz Evropske unije, saopštio je francuski ministar za evropska pitanja Kleman Bon. Nije precizirao mere, ali je primetio da Britanija zavisi od energije kojom se snabdeva sa evropskog kontinenta i da joj ne ide u prilog da radi na štetu EU.

ЕУ ЕНЕРГЕТСКИ ДИСЦИПЛИНУЈЕ ЛОНДОН: Британија зависи од снабдевања енергијом са континента

Foto AP

Bon je pomenuo i da je Francuska bila ogorčena zbog odluke lokalnih vlasti ostrva Džersi, koje nije formalno deo Velike Britanije, ali se vodi kao njen autonomni posed, da odbiju izdavanje dozvole za ribolov desetinama francuskih plovila.

- U narednih nekoliko dana, a juče sam razgovarao sa svojim evropskim kolegama o ovoj temi, preduzećemo mere na evropskom ili nacionalnom nivou da izvršimo pritisak na Veliku Britaniju - najavio je Bon.

Francuski ministar je naglasio da će EU braniti svoje interese, pre svega diplomatski, ali ako to ne uspe, onda i preduzimanjem mera i tom prilikom pomenuo da je Velika Britanija u većoj meri zavisna od energetskih resursa Unije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a