NOVA DRAMA NA KANARIMA: Dodatna evakuacija zbog erupcije vulkana (VIDEO)

Novosti onlajn

24. 09. 2021. u 18:58

VLASTI na španskom ostrvu La Palma naredile su evakuaciju gradova Tahuja, Takande de Abaho i dela Takande de Ariba koji do sada nisu bili evakuisani zbog erupcije vulkana, saopštile su danas hitne službe

НОВА ДРАМА НА КАНАРИМА:  Додатна евакуација због ерупције вулкана (ВИДЕО)

Foto: Printskrin/Jutjub

Vlasti su prvobitno savetovale stanovnicima tih gradova da ostanu kod kuća, ali su im potom rekli da moraju da se evakuišu zbog pojačanih vulkanskih aktivnosti, preneo je Rojters.

Lava iz vulkana Kumbre Vijeha na Kanarskom ostrvu La Palma teče niz padine vulkana i ruši sve pred sobom već šesti dan. Do sada je uništeno blizu 200 privatnih i javnih objekata i veća površina poljoprivrednog zemljišta, dok je hiljade ljudi privremeno evakuisano.

La Palma je bila u stanju visoke pripravnosti nakon što je za nedelju dana zabeleženo više od 22.000 potresa u Kumbre Vijehi, lancu vulkana koji je poslednji put imao erupciju 1971. godine i jedan je od najaktivnijih vulkanskih regiona na Kanarima.

(Inormer)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja