"SEBASTIJANE, DIĆI ĆU TE U VAZDUH": Stravične pretnje Kurcu, osumnjičeni smešten na psihijatriju

Tanjug

16. 09. 2021. u 16:13

ZBOG pretnji upućenih austrijskom kancelaru Sebastijanu Kurcu sud u Gracu doneo je presudu da jednog Štajerca smesti na psihijatriju.

СЕБАСТИЈАНЕ, ДИЋИ ЋУ ТЕ У ВАЗДУХ: Стравичне претње Курцу, осумњичени смештен на психијатрију

Foto: Tanjug/T.Radovanović

- Još samo jednom ću to reći - Sebastijane dići ću te u vazduh - napisao je osuđeni na svom Fejsbuku.

Pošto nije usledila nikakva reakcija on je dalje napisao Kurcu da će, ukoliko mu se ne javi, "dići ceo Hofburg u vazduh".

Kurc nije reagovao ni na ove pretnje, ali je reagovalo tužilaštvo koje je pokrenulo istragu.

Tužilac je istakao da je jasno da je optuženi pretio Kurcu smrću i eksplozivom.

Advokat optuženog pokušao je da ublaži pretnje, rekavši da nije siguran da je Kurc uopšte primio k znanju šta je napisao.

Optuženi je rekao da je tačno da je to napisao, ali da je sve i obrisao, kao i da se nalazio u vanrednom psihičkom stanju nakon smrti majke i zbog toga što ga je napustila supruga sa troje dece.

- Kakve veze s tim ima Kurc? On nije nadležan za vašu decu - upitala je sudija Angelika Haker, na šta je on odgovorio da je bio loše rspoložen i da smatra da je Kurc dobar političar.

Sudski veštak psihijatar Manfred Valcl došao je do zaključka da optuženi pati od bipolarnog poremećaja, sa manijom praćenja.

Inače optuženi na svom telu ima istetovirane sve datume o bolovanju i hospitalizaciji, a psihijatar je predložio sudu da optuženog smesti na psihijatriju radi lečenja, što je sud uvažio.

BONUS VIDEO - DRAMA U VAŠINGTONU: Evakuisan Kapitol zbog jezive pretnje

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi