JEDINO REŠENJE ZA DELTA SOJ: Izrael odlučio da treću dozu vakcine dobiju svi stariji od 30 godina

Tanjug

24. 08. 2021. u 19:35

IZRAEL je odlučio da treću, buster dozu vakcine daje starijima od 30 godina, kako bi se suzbilo širenje delta varijante korona virusa.

ЈЕДИНО РЕШЕЊЕ ЗА ДЕЛТА СОЈ: Израел одлучио да трећу дозу вакцине добију сви старији од 30 година

Foto AP

U Izraelu je davanje buster doze za starije od 60 godina počelo u julu, da bi se kasnije uzrastna granica pomerila na 50 godina, piše Rojters.

U toj zemlji više od milion, od ukupno 9,3 miliona stanovnika, do sada je odlučilo da se uopšte ne vakciniše.

U četvrtak su zdravstveni zvaničnici identifikovali opadanje imuniteta među osobama mlađim od 40 godina, iako je relativno mali broj njih teško oboleo.

Više od polovine ljudi starijih od 60 godina primilo je treću vakcinu protiv Kovid-19 za koju se pokazalo da je 86 odsto efikasna u zaštiti protiv infekcije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

HISTERIJA ZAPADA Lavrov: Insistiranje na porazu Rusije pokazuje njihovu agoniju