PRETUČEN JEVREJIN U KELNU: Mladić od 18 godina sa jevrejskom kapom iz parka prebačen u bolnicu

D. D. S.

24. 08. 2021. u 12:11

GRUPA od 10 tinejdžera vređala je, a onda i brutalno pretukla 18-godišnjeg Jevrejina pre nego što mu je ukrala tradicionalnu kipu. Tinejdžer koji je sedeo u parku u Kelnu hospitalizovan je pošto je zadobio teške povrede u antisemitskom napadu.

ПРЕТУЧЕН ЈЕВРЕЈИН У КЕЛНУ: Младић од 18 година са јеврејском капом из парка пребачен у болницу

Foto: EPA

- Očigledno je da je antisemitizam u Nemačkoj ponovo podigao svoju ružnu glavu - rekla je za nemački Dojče vele državna komesarka za antisemitizam Severne Rajne-Vestfalije (NRV) Sabine Lojthuser-Šnarenberger.

Grupa tinejdžera u večernjim satima počela je najpre verbalno da zlostavljala vršnjaka zbog nošenja tradicionalne jevrejske jarmulke, ili kipe, pokrivača za glavu. Verbalni napadi su prerasli u fizički napad kada je 10 momaka počelo da žrtvu udara pesnicama i nogama pre nego što su mu ukrali jarmulku.

Policija je kasnije odvela žrtvu u lokalnu bolnicu radi lečenja rana, uključujući slomljen nos i jagodicu. Ubrzo nakon incidenta policija je uhvatila dvojicu mladića koje su prepoznali po snimcima sa lica mesta. Mladići od 18 i 19 godina kasnije su pušteni, ali su i dalje osumnjičeni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024