RUSKI MINISTAR ZDRAVLJA SAOPŠTIO: Efikasnost „Sputnjika Ve“ protiv delta soja - 83 odsto

Novosti onlajn

11. 08. 2021. u 12:38

EFIKASNOST vakcine protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) protiv delta soja kovida 19 iznosi 83 odsto, saopštio je ministar zdravlja Rusije Mihail Muraško.

РУСКИ МИНИСТАР ЗДРАВЉА САОПШТИО: Ефикасност „Спутњика Ве“ против делта соја - 83 одсто

Foto: Tanjug/AP

- Danas vakcina ‘Sputnjik Ve’ pokazuje najefikasnije rezultate u prevenciji, u borbi protiv delta soja. Najnoviji rezultati pokazuju da je efikasnost oko 83 odsto. To su ruski podaci koje su nam ljubazno dostavile naše kolege kliničari - rekao je ministar novinarima.

Prema njegovim rečima, „vakcina praktično sprečava više od 95 odsto teških oblika bolesti“, a takođe sprečava teške oblike bolesti koje zahtevaju hospitalizaciju, dodao je on.

- Odnosno, ovaj preparat je danas efikasan i nastavlja da deluje - zaključio je ministar.

Delta soj kovida 19, koji je prvo otkriven u Indiji, polako postaje dominantan soj korona virusa u svetu, saopštila je pre nekoliko dana Svetska zdravstvena organizacija (SZO).

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ŠAMAR VLASTIMA U KIJEVU: Ukrajina neće ući u NATO i EU