AMERIKANCI SU IZGUBILI SVE! Šojgu progovorio o bežaniji iz Avganistana, pa otkrio - hoće da se učvrste u Centralnoj Aziji

Novosti online

28. 07. 2021. u 14:51

SAD, povlačeći se iz Avganistana, gde su izgubili sve što su mogli da izgube, ipak pokušavaju da se učvrste u Centralnoj Aziji, izjavio je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu novinarima.

АМЕРИКАНЦИ СУ ИЗГУБИЛИ СВЕ! Шојгу проговорио о бежанији из Авганистана, па открио - хоће да се учврсте у Централној Азији

Foto: Depositphotos/Ministarstvo odbrane Ruske Federacije

- SAD su svima najavili: izlazimo iz Avganistana. To je zaista tako. Međutim, istovremeno su u toku pregovori sa svim susednim državama Avganistana oko stvaranja logističkih centra, baza za povlačenje tehnike otuda i prihvatanje izbeglice iz Avganistana – ljudi sa kojima su SAD dugo godina sarađivali - rekao je Šojgu.

Po njegovim rečima, ni za koga nije tajna da su ti pregovori prilično aktivni.

- Normalna, zdrava logika: zašto izlazite, ako ostajete da stojite odmah ispred ograde i, kroz pukotinu pokušavate da gledate šta se tamo dešava? Zašto odlazite? Zato da biste ostali, bukvalno, na granici? Odgovor je savršeno jasan: to je pokušaj da se učvrste u centralnoazijskom regionu. Prirodno, izgubivši sve što se može izgubiti u Avganistanu - izjavio je ministar odbrane Rusije.

On je naglasio da je na planeti teško pronaći "mesto, gde su SAD došle, dugo boravile i ostavile nešto dobro".

- Ista situacije je i u Siriji, u Libiji – tamo je nešto bolje? Sve se tamo nastavlja. U istoj toj Siriji je u toku pljačka države bez presedana, izvozi se nafta i druge rude. Izvozi se bez pitanja i bez koristi za sirijsku državu - rekao je Šojgu.

Sa druge strane, nastavio je on, uvedene su sankcije koje zabranjuju isporuke istih tih naftnih derivata u Siriju.

- Tu nisu samo naftni derivati, već i hrana i medikamenti i još mnogo toga. Šta je tu dobro? - zapitao je Šojgu.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)