ZAHAROVA O TROVANJU NAVALJNOG: To su neutemeljene tvrdnje

Tanjug

24. 07. 2021. u 09:43

NEMAČKA bi trebalo da objavi video koji prikazuje kako su eksperti Organizacije za zabranu hemijskog naoružanja (OPCV) uzeli uzorke za analizu od ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog, izjavila je predstavnica ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

ЗАХАРОВА О ТРОВАЊУ НАВАЉНОГ: То су неутемељене тврдње

Foto: EPA

- U pitanju je provokacija koja je očigledno na brzinu osmišljena u evro-atlantskim zemljama. Svako ko bi ozbiljnije analizirao te nalaze imao bi brojna pitanja o tome šta se stvarno dogodilo Alekseju Navaljnom. U ovom trenutku bismo predložili našim kolegama iz Nemačke da međunarodnoj javnosti prikažu video snimak koji su stručnjaci OPCV morali da naprave tokom uzimanja bioloških uzoraka od Alekseja Navaljnog u bolnici Šarite. To uostalom propisuje Konvencija o hemijskom naoružanju i njen aneks koji se odnosi na verifikacije. Bez ovih dokaza, vrlo je teško poverovati da se trovanje Alekseja Navaljnog zaista dogodilo - rekla je Zaharova.

Foto: Pres služba suda

Aleksej Nevaljni

Nedoslednosti u izveštaju Organizacije za zabranu hemijskog oružja (OPCV) o incidentu sa ruskim blogerom Aleksejem Navalnim potvrđuju da je ovaj incident zapravo bio orkestrirana provokacija, zaključila je predstavnica ministarstva spoljnih poslova Rusije.

Predstavnik ministarstva spoljnih poslova Nemačke Rajner Brojl rekao je da su nepodudarnosti u nacrtu izveštaja OPCV u delu koji se odnosi na navodno trovanje Alekseja Navaljnog nastale zbog greške u datumu.

On je potvrdio da je taj propust korigovan u drugoj verziji teksta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi