"TO JE BUDUĆNOST RUSKE AVIJACIJE!": Putinove istorijske reči na sajmu MAKS-2021

Novosti online

20. 07. 2021. u 13:38

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin je otvarajući ovogodišnji avio salon "Maks 2021" izjavio da je budućnost avijacione industrije u bespilotnim letelicama kao i u primeni veštačke inteligencije u toj oblasti industrije.

ТО ЈЕ БУДУЋНОСТ РУСКЕ АВИЈАЦИЈЕ!: Путинове историјске речи на сајму МАКС-2021

Foto: EPA/Ministarstvo odbrane Ruske Federacije

- Celokupna ova izložba je usmerena na budućnost, a budućnost su bespilotne letelice i robotizovani kompleksi sa primenom veštačke inteligencije u avijaciji - naglasio je on.

Putin je istakao da ruska avijacija ima ogroman potencijal, a da celokupna avio industrija nastavlja da se razvija i da koristi najsavremeniju tehnologiju.

- To što možemo da vidimo danas ovde je da ruska avijacija ima ogroman potencijal za razvoj, dok je ruska avio industrija u stanju da napravi najnovije i konkurentne proizvode. Ruski avio prevoznici dobijaju najsavremenije putničke avione popute suhojevog "Superdžeta", a uskoro bi trebalo na pistu da izađe i najnoviji MS-21 - kazao je.

Ruski predsednik je podvukao i to da je na ovogodišnjem avio sajmu prvi put predstavljen avion MS-21 sa motorom ruske izrade PD-14.

Pored tog aviona, Putin je rekao i da će uskoro da se pojavi laki mnogofunkcionalni avion "Bajkal", avion za regionalne letove Il-114300, kao i nekoliko novih helikoptera.

- Siguran sam da će ova nova, savremena, efikasna i bezbedna tehnika ruske proizvodnje omogućiti ruskim aviokompanijama da adekvatno odgovore na porast potražnje kako bi zauzeli adekvatno mesto na svetskom tržištu, a ujedno i pozicionirale Rusiju kao lidera u aviokosmičkoj industriji - zaključio je Putin.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili