KINESKI ZVANIČNICI DEMANTUJU OPTUŽBE: Apsurdno je da je korona virus iscureo iz laboratorije

Tanjug

16. 07. 2021. u 13:01

KINA je danas nazvala apsurdnom teoriju da je kroronavirus "iscureo" iz laboratorije u Vuhanu i dodala da će politizacija tog pitanja otežati dalju istragu.

КИНЕСКИ ЗВАНИЧНИЦИ ДЕМАНТУЈУ ОПТУЖБЕ: Апсурдно је да је корона вирус исцурео из лабораторије

FOTO: Tanjug/AP Photo

Prethodno je direktor Svetske zdravstvene organizacije (SZO) Tedros Gebrejesus u četvrtak rekao da je otežana istraga o poreklu korona virusa u Kini nedostatkom neobrađenih podataka sa početka izbijanja pandemije i apelovao da sve bude transparentnije.

Portparol ministarstva spoljnih poslova Džao Ligjijan izjavio je da je neke podatke nemoguće kopirati, niti mogu da napuste Kinu, jer sadrže i privatne informacije, preneo je Rojters.

Gebrejesus će danas obavestiti članice SZO o drugoj fazi studije (o poreklu virusa), izjavio je jedan od čelnih ljudi organizacije Majk Rajan.

"Radujemo se što ćemo raditi sa kineskim kolegama na ovom pitanju, a generalni direktor će izneti detalje članicama SZO na sastanku", rekao je Rajan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)