SVI KOJI ODBIJU VAKCINU SU GREŠNICI: Mitropolit Ilarion se oglasio pred novi talas - svakodnevno se ispovedaju da su izazvali nečiju smrt

Tanjug

05. 07. 2021. u 19:36

RUSKA pravoslavna crkva osudila je danas ljude koji odbijaju vakcinaciju protiv kovid-19 kao grešnike i poručila im da će morati da se iskupljuju do kraja života jer se Rusija suočava sa još jednim skokom novih infekcija i smrtnih slučajeva.

СВИ КОЈИ ОДБИЈУ ВАКЦИНУ СУ ГРЕШНИЦИ: Митрополит Иларион се огласио пред нови талас - свакодневно се исповедају да су изазвали нечију смрт

Mitropolit Ilarion / Foto RPC

Crkva je pozvala sve svoje vernike da se vakcinišu pošto je danas registrovano još 24.353 nova slučaja kovid-19, od kojih 6.557 u Moskvi, čime je ukupan broj zaraženih od korona virusa od početka pandemije porastao na 5.635.294, preneo je Rojters.

Vladina radna grupa za borbu protiv pandemije korona virusa saopštila je da je u proteklih 24 časa od uzroka povezanih s korona virusom preminulo 654 ljudi, pa ukupan broj smrtnih slučajeva iznosi 138.579.

Govoreći na državnoj televiziji, mitropolit Ilarion, šef odeljenja Moskovske patrijaršije za spoljne crkvene odnose, rekao je da oni koji odbijaju da se vakcinišu čine greh za koji će morati da se iskupljuju tokom svog života.

- Svakodnevno svedočim situacijama kada ljudi posećuju sveštenika kako bi priznali da su odbili da vakcinišu sebe ili svoje bližnje i nevoljno prouzrokovali nečiju smrt - rekao je mitropolit Ilarion.

On je istakao da je greh misliti samo na sebe, a ne i na drugu osobu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju