AMERIKANCI TAJNO LANSIRALI SATELIT SA MSS? Oglasila se Američka svemirska komanda i objasnila šta se krije iza svega

Novosti online

02. 07. 2021. u 19:21

AMERIČKA svemirska komanda objasnila je šta se krije iza optužbi da su tajno lansirali satelit sa Međunarodne svemirske stanice, piše RIA Novosti.

АМЕРИКАНЦИ ТАЈНО ЛАНСИРАЛИ САТЕЛИТ СА МСС? Огласила се Америчка свемирска команда и објаснила шта се крије иза свега

Foto: Depositphotos

Oni objašnjavaju da je u pitanju greška, te da ne postoji nikakav "tajni satelit" već je specijalizovani sajt "spejs trek" pogrešio, kao i da je u pitanju japanski kubsat satelit.

Kubsat je mali veštački satelit koji može da posluži u razne, uglavnom naučne, svrhe.

Podsećamo, sajt "spejs trek" je objavio da je sa MSS lansiran američki satelit BD-28, ali nije objavljeno kada i kako se to dogodilo.

- Ispostavilo se da je došlo do greške u podacima objavljenim na sajtu "spejs trek", koja je već ispravljena... BD-28, koji takođe ima oznaku G-Satelajt 2, ustvari je japanski kubsat. Kod države kojoj pripada satelit će biti promenjen u JPN - rekla je potpukovnik Erin Dik, portparolka Svemirske komande SAD.

Američka svemirska komanda blisko sarađuje sa NASA kako bi pratila sve objekte lansirane sa ISS-a, rekla je ona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SRUŠIO SE RUSKI STRATEŠKI BOMBARDER: Pao nakon borbenog zadatka u Ukrajini, oglasilo se i ministarstvo