DOLAZE NA GRANICE RUSIJE: Putin o vojnim vežbama NATO pakta - period unipolarnog sveta je prošao

Novosti online

30. 06. 2021. u 15:55

RUSKI predsednik Vladimir Putin održao je 18. put veliku konferenciju na kojoj je odgovarao na pitanja građana.

ДОЛАЗЕ НА ГРАНИЦЕ РУСИЈЕ: Путин о војним вежбама НАТО пакта - период униполарног света је прошао

Foto: Sergei Savostyanov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Stanovnike Rusije su najviše interesovali unutrašnja pitanja: vakcinacija, finansijski problemi, infrastruktura. Međutim, obratio je pažnju i spoljne teme: Ukrajinu, sankcije, samit sa američkim liderom Džozefom Bajdenom u Ženevi itd.

Direktna linija ove godine trajala je tri časa i 42 minuta i za to vreme predsednik Rusije odgovorio je na 68 pitanja. Putinu je upućeno skoro 2,2 miliona poruka.

O unipolarnom svetu

- Period unipolarnog sveta je prošao... Kakve god sankcije da primenjuju na Rusiju, čime god nas plašili, Rusija se i dalje razvija, njen ekonomski suverenitet se povećava. Odbrambena sposobnost dostigla je veoma visok nivo i po mnogim parametrima – najvažnijih – nadmašila je mnoge zemlje sveta. Po nekim parametrima i Sjedinjene Američke Države.

Da li je Ukrajina neprijateljska zemlja

- Ne smatram ukrajinski narod neprijateljskim narodom… Ali rukovodstvo savremene Ukrajine, za razliku od naroda, očigledno je neprijateljsko.

O zapadnim vojnicima na granici Rusije

- Pogledajte: podigli su veliku galamu oko toga što smo izvodili vežbe na našoj teritoriji u blizini ukrajinskih granica. Dao sam uputstva Ministarstvu odbrane da mirno završi i povuče trupe, ako to nekog zabrinjava. Mi smo to učinili. Ali umesto da se na ovo reaguje pozitivno... šta su oni uradili? Oni su se približili našim granicama.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna