SRBI OBORILI BUGARSKI MiG-29? Skandalozne tvrdnje novinara iz Sofije, brutalno napljuvao našu zemlju i Rusiju (FOTO)

Novosti online

23. 06. 2021. u 20:38

BUGARSKI novinar i pisac Grigor Lilov izneo je potpuno sumanutu teoriju o padu bugarskog aviona MiG-29, koji se srušio 9. juna tokom zajedničkih vojnih vežbi sa ratnim vazduhoplovstvom Srbije.

СРБИ ОБОРИЛИ БУГАРСКИ МиГ-29? Скандалозне тврдње новинара из Софије, брутално напљувао нашу земљу и Русију (ФОТО)

Foto: Jutjub/Rumoaohepta7/MoD Bulgaria/Ilustracija

Lilov je, naravno, za tu nesreću okrivio Srbe i srpsku vojsku.

- Vojne vežbe srpske vojske u Bugarskoj, na poligonu nedaleko od grada Šabla, i verovatnoća da je naš MiG mogla da obori raketa S-125 Neva koju su lansirali Srbi trebalo je da bude tema žustre političke diskusije, posebno uoči parlamentarnih izbora. Ali, takve diskusije nije bilo. Sve stranke, mediji, komentatori ćute - napisao je on na Fejsbuku.

Podsetimo, tokom taktičkih vojnih vežbi "Šabla-21" u Crnom moru u Bugarskoj 9. Juna pao je lovac MiG-29, a pilot je poginuo. Uzrok pada i dalje nije utvrđen. U vojnim vežbama 4. juna su u Bugarsku došli i predstavnici srpske vojske.

Grigol Lilov se potom i sam odao i pokazao šta se krije iza izjave o tobožnjem obaranju bugarskog MiG-a od strane naše vojske.

On je rekao da rusko-srpski odnosi treba da izazivaju zabrinutost u Bugarskoj. Takođe, izrazio je i zabrinutost zbog toga što Bugarska dozvoljava da se njen vazdušni prostor koristi za isporuke ruskog oružja Srbiji, uprkos embargu koji je uveden protiv Rusije.

- Onima koji sebe nazivaju "patriotama" i trpe rusko-srpske odnose, kažem: Srbija je drugi glavni geopolitički protivnik Bugarske. Srpsko naoružanje je ionako koncentrisano duž naših granica da bismo im stvarali dodatno pogodne uslove – isporuke datog naoružanja preko naše teritorije, vežbe na našem poligonu sa našom vojskom da uče kako još lakše da ih pobede - dodao je on.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega