STRAVIČAN SNIMAK IZ ČEŠKE: Policajci ubili Roma - klečali mu na vratu, vlada kaže "nema češkog Flojda" (UZNEMIRUJUĆ VIDEO)

Tanjug

22. 06. 2021. u 22:40

JEDAN Rom u Češkoj je stradao, jer ga je policajac tokom intervencije davio pritiskajući mu vrat kolenom.

СТРАВИЧАН СНИМАК ИЗ ЧЕШКЕ: Полицајци убили Рома - клечали му на врату, влада каже нема чешког Флојда (УЗНЕМИРУЈУЋ ВИДЕО)

Foto: Printscreen

Nakon objavljivanja snimka na kojem se vidi kako policajac drži koleno na ramenima i vratu Roma koji je kasnije preminuo, vlada Češke je izrazila podšku radu policije ističući da "nije reč o češkom Džordžu Flojdu", prenosi BBC.

Udruženja Roma su izrazila zaprepašćenje nakon objavljivanja snimka koji je prošle subote napravljen s prozora jedne zgrade u gradu Teplice na severozapadu Češke.

Tri policajca su okružila Roma u nameri da ga privedu, ali samo nekoliko minuta kasnije muškarac je nepomično ležao na pločniku.

Članovi zajednice Roma u Češkoj uporedili su ovaj incident sa smrću Afroamerikanca Džordža Flojda, koji je umro nakon što mu je pripadnik policije Mineapolisa u maju 2020. godine kolenom pritiskao vrat više od devet minuta.

Češka policija tvrdi da je upotreba sile bila nužna jer je muškarac bio agresivan.

"Nema češkog Flojda", poručuju iz češke policije i odbacuju optužbe koje su se pojavile na društvenim mrežama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (7)

AMERIKA LOMI DUH PALESTINACA Nebenzja: Tera ih da se potčine Izraelu