POLJSKA OPTUŽUJE KREMLJ: Sajber napadi na vladine zvaničnike došli iz Rusije

Tanjug

18. 06. 2021. u 19:47

VISOKI poljski zvaničnici bili su meta sajbernapada koji su došli sa ruske teritorije, rekao je danas zamenik premijera Jaroslav Kačinski povodom hakerskog incidenta koji se dogodio ovog meseca.

ПОЉСКА ОПТУЖУЈЕ КРЕМЉ: Сајбер напади на владине званичнике дошли из Русије

Foto: Printskrin Youtube

Kačinski, koji je zamenik premijera, izjavio je da su napadnuti ministri i poslanici raznih stranaka, preneo je Rojters.

- Analize naših službi, ali i obaveštajnih službi naših saveznika, omogućuju nam da vidimo da je sajbernapad izveden sa teritorije Rusije. Napad je bio veliki - izjavio je Kačinski, koga Rojters naziva i "defakto liderom Poljske".

Ruska vlada i Kremlj su nekoliko puta ponovili da ne stoje iza napada, niti tolerišu takve napade, nakon optužbi iz SAD o sajbernapadima na teritoriji Amerike, Ukrajine i Saudijske Arabije.

Poljski mediji su ranije ovog meseca preneli da su mejlovi koje su slali vladini zvaničnici iz njihovih privatnih elektronskih sandučića procureli i postali dostupni na platformi socijalne mreže Telegram.

Premijer Mateuš Moravjecki je ranije ove nedelje da su elektronske sandučiće preuzela nepoznata lica.

Njegov pomoćnik Mihal Dvorčik je dodao da su neki mejlovi i informacije ukradene iz imejl bokseva ukradeni od njega i njegove porodice, kao i da su objavljeni na Telegramu, a sadržaj određenih mejlova je bio falsifikovan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2000, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade