KRISTIJAN AMANPUR IMA KARCINOM: Novinarki koja je pisala pristrasno o ratu u Jugoslaviji otkriven rak jajnika

Tanjug

14. 06. 2021. u 22:18

ČUVENA novinarka američke televizijske mreže Si-En-En Kristijan Amanpur objavila je da joj je dijagnostikovan rak jajnika.

КРИСТИЈАН АМАНПУР ИМА КАРЦИНОМ: Новинарки која је писала пристрасно о рату у Југославији откривен рак јајника

Foto: Pritnsrkin Si-En-En

Amanpur (63) jedna od najpoznatijih novinarki sveta, poznata i po pristrasnom izveštavanju za vreme ratova na prostorima bivše Jugoslavinje, zbog dijagnoze se nije pojavljivala u programu poslednje četiri nedelje.

- Imala sam uspešnu operaciju kako bih uklonila karcinom, a sada prolazim nekoliko meseci hemoterapije radi najbolje moguće dugoročne prognoze - rekla je Amanpur.

Kako prenosi sajt njene medijske kuće, ona je istakla da je rak jajnika previše čest i da pogađa milione žena širom sveta.

Istakla je važnost rane dijagonostike i pozvala je sve žene da se edukuju o ovoj bolesti, da idu na redovne preglede i da uvek slušaju svoja tela.

Javljajući se iz svog doma u Londonu, rekla je da je srećna što ima zdravstveno osiguranje, kao i odlične doktore koji je leče u Velikoj Britaniji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)