BAJDEN SE NEĆE USTRUČAVATI NA SASTANKU SA PUTINOM: Bela kuća - "Ne radi se o prijateljstvu, ni o poverenju"

Novosti onlajn

10. 06. 2021. u 08:41

PORTPAROLKA Bele kuće Džen Psaki izjavila je da će američki predsednik Džo Bajden biti otvoren na predstojećem sastanku sa ruskim liderom Vladimirom Putinom.

БАЈДЕН СЕ НЕЋЕ УСТРУЧАВАТИ НА САСТАНКУ СА ПУТИНОМ: Бела кућа - Не ради се о пријатељству, ни о поверењу

Foto AP

Ona je tako odgovorila na pitanje novinara da li će samit dvojice lidera biti „nezgodan“ nakon skandaloznog Bajdenovog intervjua u martu kada je ruskog kolegu nazvao ubicom i pripretio Moskvi da će platiti za „mešanje“ u američke izbore.

- Predsednik Bajden odavno poznaje predsednika Putina. On se nikada nije ustručavao u izražavanju svojih bojazni ili zabrinutosti kada ponašanje Rusije nije bilo u skladu sa demokratskim vrednostima. I Bajden će svakako biti otvoren u vezi s tim i na predstojećem sastanku - objasnila je portparolka.

Kako je istakla, „ne radi se o prijateljstvu, ni o poverenju“.

- Radi se o tome šta je u interesima Sjedinjenih Američkih Država. Prema našem mišljenju, to je kretanje ka stabilnijim i predvidljivijim odnosima - objasnila je Psaki.

Podsetimo, Vladimir Putin i Džo Bajden sastaće se u Ženevi 16. juna.

Američki predsednik stigao je u Veliku Britaniju u sredu i odmah po dolasku izjavio je da će staviti do znanja svom ruskom kolegi Putinu da se „Amerika vratila“.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SKREĆEMO VAM PAŽNJU: Poljska podigla avijaciju zbog „intenzivne aktivnosti“ Rusije