TAJNI DOKUMENT SAD O POREKLU KORONE: "Volstrit džornal" tvrdi da je virus "pobegao" iz laboratorije

D. D. S.

08. 06. 2021. u 14:53

ISTRAŽIVANjE nacionalne laboratorije SAD o poreklu korona virusa pokazalo je da je hipoteza da je virus iscurio iz kineske laboratorije u Vuhanu moguća i da zaslužuje dalju istragu, objavio je "Volstrit džornal" pozivajući se na izvore upoznate sa sadržajem tog tajnog dokumenta.

ТАЈНИ ДОКУМЕНТ САД О ПОРЕКЛУ КОРОНЕ: Волстрит џорнал тврди да је вирус побегао из лабораторије

Foto: Novosti arhiva

Istraživanje je sprovela nacionalna laboratorija u Kaliforniji u maju prošle godine, a njegovi rezultati upućeni su američkom ministarstvu spoljnih poslova, koje je sprovodilo istragu o poreklu korona virusa, u toku poslednjih meseci vladavine bivšeg predsednika Donalda Trampa.

Zaključak američkoe laboratorije zasnivao se na analizi genoma virusa, prenosi list. Međutim, laboratorija je odbila da komentiraše navode "Voltstrit džornala". Američke obaveštajne agencije smatraju da su moguća dva scenarija - da se virus proširio posle laboratorijske nezgode, ili da je nastao kontaktom čoveka sa zaraženom životinjom, ali još nisu doneti konačni zaključci.

U poverljivom izveštaju američkih obaveštajaca, koji je cirkulisao tokom Trampove administracije, navedeno je da su trojica istraživača kineskog Instituta za virusologiju u Vuhanu u novembru 2019. bili toliko bolesni da su smešteni u bolnicu. SAD su optužile Kinu da nije dovoljno transparentna kada je reč o istrazi o poreklu korona virusa, ali je Kina odbacila te optužbe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)