PRIZNAO UTAJU I PREVARU: Osuđen poznati zvorničanin Vitomir Tomić

V.M.

06. 05. 2021. u 17:21

SUD Bosne i Hercegovine je u predmetu Zvorničanina Vitomira Tomića i drugih, a nakon priznanja krivice na glavnom pretresu, doneo presudu kojom je optuženi Tomić oglašen krivim što je počinio produženo krivično delo poreska utaja ili prevara.

ПРИЗНАО УТАЈУ И ПРЕВАРУ: Осуђен познати зворничанин Витомир Томић

Depositphotos

Optužena firma „PROMEX TV“ d.o.o. Zvornik, kako nam je saopšteno iz Suda BiH,“ odgovorno je, takože, „ što je počinilo produženo krivično delo poreska utaja ili prevara.

Sud je optuženom Vitomiru Tomiću izrekao kaznu zatvora u trajanju od 10 meseci. Optuženoj firmi „PROMEX TV“ d.o.o. Zvornik izrečena je novčana kazna u iznosu od 5.000,00 KM koju je dužna da plati u roku od tri meseca od dana pravosnažnosti presude.

-U slučaju da se novčana kazna ne uplati u tom roku,, bez odgađanja će se sprovesti postupak prinudne naplate. Od optužene pravne firme „PROMEX TV“ d.o.o. Zvornik oduzima se imovinska korist pribavljena krivičnim delom u iznosu od 89.358,90 KM koja je srazmerna visini utajenog poreza. Ovaj iznos dužna je da plati na račun budžeta BiH u roku od 6 meseci od dana pravosnažnosti presude, pod pretnjom prinudne naplate.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!