BRAT OPTUŽENOG ZA TROSTRUKO UBISTVO U SPLITU: Mlađi Zavadlav ukrao pušku čoveku dok je umirao ispred policijske stanice

Novosti online

14. 09. 2020. u 09:39 >> 09:34

NAKON što se neuspešno lečio od zavisnosti i nakon što je nedavno svojevoljno izašao iz terapijske zajednice u Cisti Velikoj, Stanislav Zavadlav (23), brat Filipa Zavadlava koji je optužen za trostruko ubistvo u Splitu, ponovno je bio na meti policije, piše Slobodna Dalmacija.

БРАТ ОПТУЖЕНОГ ЗА ТРОСТРУКО УБИСТВО У СПЛИТУ: Млађи Завадлав украо пушку човеку док је умирао испред полицијске станице

Foto: Novosti

Prijavljen je za krivično delo teške krađe jer je ukrao lovačku pušku dok je njen 72-godišnji vlasnik bespomoćno ležao na tlu jer je upravo tada doživeo srčani udar, od čega je i umro, a puška mu je ispala iz ruku i nalazila se pokraj njegovog automobila.

Umesto da pomogne čoveku, Stanislav je s zemlje uzeo njegovu pušku i najverovatnije je prodao.

Zbog Stanislavovih problema s neplaćenim računima za drogu, što je dovelo i do njegovog fizičkog zlostavljanja, njegov brat Filip (25) počinio je trostruko ubistvo u januaru ove godine, za šta mu se sudi na Županijskom sudu u Splitu.

Stanislav je nakon povratka s lečenja otišao i od oca, s kojim je živeo na Skalicama, pa ga je za ovo delo teške krađe splitska policija tražila punih mesec dana.

Prijavljen je jer je 6. avgusta u 8.15 na zemljanom parkingu ispred Policijske uprave splitsko-dalmatinske sa severne strane, dok je 72-godišnji A. V. ležao bez svesti pokraj svoje "tojote", uzeo njegovu poluautomatsku pušku Beretta Al 391 Urika 2, i zadržao je za sebe ili prodao, čime je počinio krivično delo teške krađe.

Foto: Fejsbuk

Filip Zavadlav, optužen za trostruko ubistvo

A. V. je tog jutra krenuo u Policijsku upravu d produži dozvolu za držanje i nošenje ove puške koja mu je služila za lov i, iako se tretira kao poluautomatsko oružje, dozvoljena je za lov. Nažalost, čoveku je pozlilo i pao je, a Stanislav Zavadlav, koji je tuda lunjao, to je iskoristio i ukrao mu pušku koja je već pala pokraj automobila. Iako je bilo svedoka i kamere su snimile taj čin, nije mu se lako ušlo u trag.

Zavadlav je uhapšen tek 1. septembra na području Kopilice jer policija nije uspela da ga pronađe budući da nema adrese gde živi nakon što je otišao od oca. Sutradan je priveden u Opštinsko državno tužilaštvo u Splitu, ali ga je istražni sudija pustio da se za ovo delo počinjeno na doista morbidan način brani sa slobode, piše Slobodna Dalmacija.

(Telegraf.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)