SCENA U HRVATSKOJ O KOJOJ SVI PRIČAJU: Kupači ostali u čudu - nećete verovati čime je ovaj Italijan doplovio na bračku plažu

Novosti online

15. 08. 2020. u 22:20

NEOBIČAN prizor dočekao je kupače na jednoj plaži na ostrvu Brač.

СЦЕНА У ХРВАТСКОЈ О КОЈОЈ СВИ ПРИЧАЈУ: Купачи остали у чуду - нећете веровати чиме је овај Италијан допловио на брачку плажу

Foto Printscreen

 Jedan turista uplovio je u nju, ni manje ni više, nego u amfibijskom (podvodnom) automobilu.

Zaista, ovaj čovek je zahvaljujući svom "vozilu", iskombinovao dolazak na more putem sa i uživanjem u čarima plovidbe. Tako skoro nestvarno izgledaju prizori u kojima amfibija prolazi pored usidrenih jedrilicama duž obale ostrva.

Ovo nesvakidašnje vozilo nosi italijanske registarske tablice, a reč je o RMA Amphi-Rangeru 2800 SR.

Foto: Printscreen Facebook Uživo sa hrvatskih prometnica

Tehnički, da bi plovio, njegov motor je u potpunosti zaštićen od vode, izrađen je od specijalnih nepropusnih aluminijskih limova i pogodan je za sve terene, a dok plovi, pokreće ga propeler koji se upravlja sklopivim kormilom.

Dug je 4700 mm, širok 1930 mm i visok 1915 milimetara. Teži dve tone i udaljen je 33 cm od tla. Proizveodio se od 1985. do 1995. godine u Badenu u Nemačkoj i to je sigurno jedinstveno vozilo koje su rado koristile razne službe poput nemačke policije.

Tačan broj proizvedenih primeraka nije poznat, ali poznato je da nije proizvedeno više od sto primeraka. U hrvatskim vodama ovako nešto se stvarno ne viđa svaki dan.

(jutarnji.hr)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (2)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju