Kolinda dobija novi posao: Neće primati platu, ali ima pravo na asistenta, kancelariju i dnevnicu od 900 DOLARA!

Tanjug

13. 06. 2020. u 13:44

Članovi Komiteta nemaju platu, da su im plaćeni putni troškovi i dnevnice u iznosu do 900 američkih dolara, a imaju i pravo na troškove kancelarije i mogu da zaposle asistenta

Колинда добија нови посао: Неће примати плату, али има право на асистента, канцеларију и дневницу од 900 ДОЛАРА!

Foto: Facebook

BIVŠA predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović 17. jula biće izabrana u Izvršni odbor Međunarodnog olimpijskog komiteta, piše index.hr.

Portal navodi da je samo glasanje za kandidate formalnost i da će ona postati član Olimpijskog komiteta.

- To je već gotova stvar, nikada se nije dogodilo da predloženi ne budu i izabrani - rekao je Zlatko Mateša, dugogodišnji predsednik Hrvatskog olimpijskog komiteta.

On je objasnio da članovi Komiteta nemaju platu, da su im plaćeni putni troškovi i dnevnice u iznosu do 900 američkih dolara, a imaju i pravo na troškove kancelarije i mogu da zaposle asistenta.

Plaćene dnevnice ne znače da će Kolinda Grabar-Kitarović svakoga dana dobijati po 900 dolara, nego da će taj novac primiti ako je Olimpijski komitet pošalje na službeni put.

- Na njenu sreću, članovi Komiteta provedu otprilike pola godine na službenim putovanjima, pa će Kolinda Grabar-Kitarović imati pravo na preko 160 hiljada dolara godišnje, čemu treba dodati već spomenute troškove kancelarije i naknadu za troškove putovanja, ističe Index. hr.

Foto: Facebook

Tekst potpisa

Portal navodi da se ona do sada sportom bavila samo usput, grleći sportiste na velikim takmičenjima, upadajući im u svlačionice, ljubeći pehare i navijajući od sveg srca.

Dodaje se da je njena veza sa sportom i blisko prijateljstvo sa fudbalskim tajkunom i beguncem od hrvatskog pravosuđa Zdravkom Mamićem koji joj je, kako je i sama priznala, organizovao večere.

Portal podseća da je Grabar Kitarović, nakon što nije uspela da pobedi na predsedničkim izborima, rekla je da će ostati u Hrvatskoj i posvetiti se brizi za žene i decu. Trebalo je da dobije kancelariju u zagrebačkoj Visokoj ulici, ali od toga je odustala nakon što je zgrada oštećena u zemljotresu 22. marta.

Kolindi Grabar-Kitarović za mesec dana ističe zakonsko pravo na punu predsedničku platu, ali pošto angažman u MOK-u nije zaposlenje, ona će još će šest meseci imati pravo na pola plate iz džepova poreskih obveznika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije